Zila Tortaforma

Egy világszabadalom gondolatai. Egy tortaforma tölthető torta és egyéb formák készítéséhez megosztja napi híreit és a vele kapcsolatos történéseket.

Friss topikok

2011.02.21. 00:47 t'orta

Mignon by Zila, de mi az a Ganache...?

Mignon készítése
Alap vajkrémet készítünk és a kívánt íznek megfelelően ízesítjük. Az ízesített vajkrémet a fondán megfelelő tapadása érdekében édes morzsával dúsítjuk. Fagyasztás után ganache-sal töltjük az alapíznek megfelelően. Piskótalappal zárjuk, felvágás után az ismert módon áthúzzuk, végül díszítjük.

Ganache készítése
Állati tejszín és valódi csokoládé 1:1 arányú keveréke, melyet úgy készítünk,
hogy a tejszínt felforraljuk és forrón a csokoládéra öntjük, összekeverjük, majd
kihűlés után szükség szerint ízesítjük, használjuk.
Megjegyzés: a ganache állaga, sűrűsége a tejszín és a csokoládé arányával változtatható.

komment


süti beállítások módosítása