Zila Tortaforma

Egy világszabadalom gondolatai. Egy tortaforma tölthető torta és egyéb formák készítéséhez megosztja napi híreit és a vele kapcsolatos történéseket.

Friss topikok

2010.12.03. 14:26 t'orta

Zila Tortaforma - Technológia - használat közben 1.

Fagyasztási technológia

Az alapvető technológia hat rövid és egyszerű lépésből áll.
 

1. Előkészítés és töltés.

A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük. Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve felfújtakat. Ugyanakkor megtölthetjük krémekkel, mousseokkal is.

2. Tömörítés.

A töltést követően a betöltött krémet enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a krémekben rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész krémünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen. Érdemes a krémeket a megszokottól kicsit lágyabbra hagyni, így könnyen és hézagmentesen kitöltik a formát.

 3. Lezárás.

Fagyasztott/hűtött krémek esetében ezt követően a teljesen betöltött formákat egy vékony, kb. 1-1,5 cm vastag – előre elkészített – piskótalappal zárjuk.

 4. Hűtés. A lezárt formát mélyhűtőben vagy sokkolóban néhány órát hűtjük.

5. Leválasztás. Ezt követően a formákat kivesszük a hűtőből és megfordítjuk. Az így felülre került szilikonformát hőlégfúvóval enyhén átmelegítjük, majd könnyedén eltávolítjuk. Láthatóvá válnak a tölthető üregek a termék belsejében. Hasonlóan, enyhe melegítéssel távolítjuk el a forma fém keretét is.

6. Töltés, díszítés. Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük.

komment


süti beállítások módosítása