Zila Tortaforma

Egy világszabadalom gondolatai. Egy tortaforma tölthető torta és egyéb formák készítéséhez megosztja napi híreit és a vele kapcsolatos történéseket.

Friss topikok

2010.12.04. 23:02 t'orta

Zila Tortaforma - Technológia - használat közben 2.

Sütési technológia

Az alapvető technológia ötrövid és egyszerű lépésből áll.
1. Előkészítés és töltés
A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük. Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve különböző felfújtakat.

2. Tömörítés
A töltést követően a betöltött masszát enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a tésztában rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész süteményünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen.

3. Sütés
A betöltött formát sütőben kb. 170°C-on rövid ideig sütjük.

4. Leválasztás
Az elkészült süteményeket kivesszük a sütőből, a tetejüket cukorral megszórjuk, majd megfordítjuk. A forma speciális anyagának és a formaleválasztónak
köszönhetően a forma szilikon része könnyen eltávolítható. A forma fém keretét belülről egy éles késsel körbevágjuk, majd eltávolítjuk.

5. Töltés, díszítés
Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük.

komment


süti beállítások módosítása