Zila Tortaforma

Egy világszabadalom gondolatai. Egy tortaforma tölthető torta és egyéb formák készítéséhez megosztja napi híreit és a vele kapcsolatos történéseket.

Friss topikok

2010.12.02. 22:17 t'orta

Innovatív magyar cukrászati fejlesztés

A Zila Tortaformák és a hozzájuk kapcsolódó technológia Zila László szabadalmaztatott találmánya és bejegyzett védjegye.

Egy eszköz és technológia, számtalan konyhai és cukrászati alkalmazás!
A Zila Tortaformák és Technológia a Magyar Cukrászok Ipartestületének elnökének - aki egyben a Cukrászok Világszövetségének elnöke is - ajánlását és elismerését bírja.
„Ötvözzük a tányérdesszert és a bonbon tulajdonságait!”

A találmány lényege, hogy egy speciális szilikonforma segítségével olyan torta – vagy egyéb termék – készíthető, mely aztán akár folyékony öntettel tölthető.
Kezdetben az első mintákat gipszből, majd rozsdamentes acélból készítették, míg eljutottak a mai speciális szilikonformákhoz.

Hosszas kísérletezés és fejlesztőmunka eredménye a praktikus és sokoldalúan használható forma, mely lehetővé teszi, hogy egy torta minden szeletét – akár külön-külön is – eltérő öntettel töltsük meg. A technológiához kapcsolódóan jelenleg három formatípus érhető el: kör alakú klasszikus 8 szeletes tortaforma és 12 szeletes tortaforma, valamint a 25db 4x4 cm-es kockák előállítására alkalmas négyzetes forma,melyek egyaránt ideálisak éttermi és cukrászati felhasználásra.

A technológia segítségével számtalan új étel készíthető és szinte az összes korábban ismert kedvenc újraértelmezhető, ugyanakkor az igényes és esztétikus tálalás területén is új dimenziók nyílnak meg.

A termékek: itt.

komment


süti beállítások módosítása